'The Forgotten Cycle' winnaar Urban Water Movie Contest

13 juni 2012 door Webredactie M&C

Sahana Singh uit Singapore is met haar inzending 'The Forgotten Cycle' de winnaar van de TU Delft Urban Water Movie Contest geworden. Met haar filmpje legt ze uit wat problemen rond stedelijk water zijn, en geeft ze aan waarom volgens haar allerlei beschikbare oplossingen niet worden geïmplementeerd. Volgens de jury legt ze 'met haar originele en humoristische verhaallijn de vinger op de zere plek, op een manier waardoor de boodschap blijft hangen'. En verder: 'Singh's oplossing is vanuit een originele hoek gekozen en echt anders dan overige oplossingen die meer praktisch van aard waren'. De filmpjes zijn op donderdag 14 juni voor het eerst gepresenteerd tijdens het congres Water & the City van de TU Delft.

Sahana Singh schrijft voor Asian Water, een vooraanstaand blad over (afval)water met focus op Azië, en heeft sinds het behalen van haar Master civiele techniek aan het Dehli College of engineering al 15 jaar ervaring in de water sector. Ze is onder andere betrokken bij een campagne om water en sanitatie hoog op de agenda te krijgen van Aziatische regeringen, precies het onderwerp van haar inzending. Onderaan dit bericht staat een meer uitgebreide bio. 

De prijswinnares is op dit moment bezig met een rondreis door Amerika, en heeft per mail laten weten erg blij te zijn met de prijs van 1.000 euro.

2 aQa: Emergency Drinking Water System

Op de tweede plek is gekomen de inzending van Sandra Ramirez and Jose Pinzon uit Colombia 'aQa: Emergency Drinking Water System'. Zij demonstreren een eenvoudig te gebruiken filter voor drinkwater.3 Water

De derde plek was voor Dickson Oyugi uit Kenia. Hoewel in deze rap-video geen concrete oplossingen worden geboden voor stedelijke waterproblemen, was de jury toch erg gecharmeerd van de manier waarop hij aandacht vraagt voor het belang van water.


Water & the City

In het kader van het 34e Lustrum van de TU Delft werd dit voorjaar de TU Delft Urban Water Movie Contest georganiseerd. De oproep was om een filmpje te produceren, niet langer dan 3 minuten, waarin een oplossing voor een stedelijk waterprobleem werd voorgesteld. De prijsuitreiking zou eerst plaatsvinden tijdens het Waterfilmfestival dat uiteindelijk door te weinig aangemelde bezoekers helaas geen doorgang vond.

De filmpjes zijn op donderdag 14 juni 2012 voor het eerst 'in publiek' vertoond tijdens het congres 'Water & the City'.

Meer informatie

Contactpersoon wetenschapsvoorlichter Roy Meijer, r.e.t.meijer@remove-this.tudelft.nl, (015) 2781751

© 2014 TU Delft

Metamenu